Financiering

Financiering

Grondslag

De vast secretaris werkt jaarlijks een begrotingsvoorstel uit; de burgerraad spreekt zich over dat voorstel uit. Het door de burgerraad aangenomen begrotingsvoorstel wordt vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan het bureau. Als het bureau de begroting goedkeurt, worden de daartoe nodige middelen op de begroting van het Parlement ingeschreven.

De vast secretaris beheert de ter beschikking gestelde middelen onder toezicht van de burgerraad en binnen het financiële kader dat het bureau heeft vastgelegd.

Vóór 31 augustus van het daaropvolgende jaar legt de vast secretaris de rekeningaflegging voor het afgesloten begrotingsjaar voor aan de burgerraad. De burgerraad legt de rekeningaflegging voor aan het bureau.

(Artikel Art. 12 van het decreet van 25 februari 2019 tot invoering van een permanente burgerdialoog in de Duitstalige Gemeenschap).

 

Gemaakte kosten

De belangrijkste gemaakte kosten zijn:

BURGERPANELS:

  • Catering, zaalhuur, technische uitrusting, moderatiekosten, kosten deskundigen, loterij
  • Deelnamevergoeding, reiskosten, autoverzekering voor deelnemers. (Accommodatiekosten worden niet gemaakt vanwege de korte afstand tussen de woonplaats en de vergaderlocatie).

BURGERRAAD:

  • Deelnamevergoeding, reiskosten, autoverzekering voor deelnemers. (Er zijn geen verblijfskosten vanwege de korte afstand tussen de woonplaats en de vergaderlocatie).

PUBLIC RELATIONS:

  • Reclamecampagnes, website, enz.

Hoeveel de Burgerdialoog elk jaar "kost" hangt voornamelijk af van hoeveel burgerpanels er elk jaar worden gehouden en hoeveel burgers er deelnemen. (Deze beslissingen worden genomen door de burgerraad).

Daarnaast is het aan de burgerraad om prioriteiten te stellen: Moet er bijvoorbeeld meer geïnvesteerd worden in public relations? Wil je een speciaal evenement organiseren? Is er externe expertise nodig?